keskiviikko 4. marraskuuta 2020

Lammas-pistaasipähkinäpihvit

Pistaasien maku katosi harmillisesti mausteiden ja lampaanlihan joukkoon. Mutta eipä tuo haitannut, hyvin upposivat nämäkin pihvit. Jokunen viikko sitten ostin uuden, suuremman ilmafriteerauslaitteen. Tämä on nyt sellainen uunimallinen (edellinen oli pönttö), ja saan tähän laitettua kaksi peltiä samanaikaisesti. Nyt paistoin pihvit kahdella pellillä, ja pihvejä ulos ottaessani totesin että peltien paikkaa olisi pitänyt vaihtaa puolivälissä. Kummatkin pihvit, sekä ne ruskistuneemmat että ne vähemmän ruskistuneet, olivat hyviä. Mutta olishan se ollut kiva että ne olisivat olleet tasalaatuisia.




150 g pistaasipähkinöitä
2 kananmunaa
400 g karitsan jauhelihaa
1 sipuli
2 tl juustokuminaa
2 tl sumakkia
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl limetinkuoriraastetta
1 tl suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli.

Kuori pistaasit. Jauha puolet pähkinöistä jauheeksi monitoimikoneessa. Rouhi loput karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Vaivaa massaa kunnolla niin, että lihan rakenne rikkoutuu ja kaikki ainekset sekoittuvat hyvin toisiinsa.


Muotoile massasta pieniä pihvejä. Paista 180-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa n. 10 minuuttia. Vaihda peltien paikkaa paistamisen puolivälissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti