perjantai 16. huhtikuuta 2021

Peuramureke

Olis ollut kyllä ihan yksi lysti, vaikka peuran tilalla olisi ollut naudanlihaa. Hyvää tämä oli, mutta peuran ostaminen kaupan pakastealtaasta käy vähän turhan tyyriiksi. Jos osaisin itse hakea peura(tai hirvi)paistini metsästä, niin söisin niitä oikein mielelläni. Mutta kun en osaa, niin nämä peurat ja muut riistat jäävät kyllä aika harvinaiseksi herkuksi.




400 g peuran jauhelihaa
½ dl ruiskorppujauhoja
1 dl ruokakermaa
1 sipuli
½ rkl voita
50 g piparjuurituorejuustoa
1 kananmuna
5 katajanmarjaa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Sekoita yhteen kerma ja korppujauhot ja anna turvota muutaman minuutin ajan. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

Kuori ja silppua sipuli. Ruskista sipuli voissa.

Sekoita kaikki murekkeen ainekset yhteen. Muotoile seoksesta pitkulainen mureke sopivan kokoiseen uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti