maanantai 15. huhtikuuta 2024

Karkea maalaispasteija

Minun mielestäni tämä oli tosi hyvää, mutta minä tykkäänkin maksasta. Vähän jännittää, mitä sanoo herra 12-v. Pekonikuorrutus oli ihana. Mutta olis voinut tehdä niin että olis kipannut pötkylän uuninkestävälle tarjoiluvadille joskus 10-15 minsaa ennen paistoajan loppua ja antanut sitten pekonin vähän rapeutua uunissa. Alkuperäiseen reseptiin kuului myöskin jauhettuja munuaisia, mutta ne jätin suosiolla pois.


Ainekset:
300 g jauhettua maksaa
400 g porsaan jauhelihaa
225 g pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kokonaisia viherpippureita
2 rkl sherryä
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli. Sekoita yhteen maksa ja jauheliha. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne lihaseokseen. Lisää myös sipuli, viherpippuri, sherry ja kananmuna. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi.

Asettele pekoniviipaleet vieretysten leivinpaperoituun leipävuokaan. Kaada lihaseos varovasti vuokaan. Taita pekonisiivujen päät seoksen päälle. Peitä vuoka foliolla ja paista 180-asteisessa uunissa 1 h 15 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen vuoasta kumoamista ja tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti