perjantai 19. huhtikuuta 2024

Sitruunapossulla ja feta-tsatsikilla täytetty pitaleipä

Tämä oli tarpeeksi valkosipulinen ja niin herkullinen pläjäys. Pitaleipien kanssa laitoin munakoisokuutioita airfryeriin ja edeltäviltä päiviltä oli vielä hiukan keitettyjä tattarisuurimoita jäljellä. Vallan mainio ateria.


Sitruunapossu:
600 g possun sisäfileetä
2 valkosipulinkynttä
½ dl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
1 ruukku lehtipersiljaa
Feta-tsatsiki:
2 valkosipulinkynttä
1 kurkku
300 g maustamatonta jogurttia
150 g fetaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:

Kuori ja silppua sitruunapossun valkosipulinkynnet. Viipaloi liha. Sekoita lihaviipaleisiin öljy, valkosipuli ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Nosta liha peitettynä jääkaappiin marinoitumaan pariksi tunniksi.

Raasta tsatsikin kurkku. Laita raaste valumaan siivilään muutamaksi minuutiksi. Murenna feta. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne kulhoon. Lisää loput tsatsikin ainekset. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

Paista possuviipaleet kypsiksi kuumalla pannulla. Silppua persilja ja ripottele silppu lihaviipaleiden päälle.

Halkaise pitaleivät. Täytä leivät sitruunapossulla ja tsatsikilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti