sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Rapeat vadelmapalat

Tänään oli taas sunnuntaiherkkukahvien aika. Usein kun leivonnaisen seurana on jäätelöä, niin se jäätelö on mielestäni herkkujen parempi puolisko. Tällä kertaa oli toisin. Karviais-semifreddo oli ihan jees, mutta nämä rapeat vadelmapalat aivan julmetun herkullisia. Ja koostumukseltaan ihanan murenevia.


Taikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 ½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl sokeria
½ tl suolaa
100 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte:
400 g vadelmahilloa

Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on murumaista.

Painele 2/3 taikinasta leivinpaperoidun uunivuoan (20*20) pohjalle. Levitä päälle vadelmahillo ja pinnalle loput taikinasta. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

Siirrä levy leivinpaperin avulla tarjoilualustalle. Leikkaa levy neliöiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti