sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Mustapapu-suklaakakku

Vaikka mustapavut kuulostivatkin omituiselta suklaakakun ainesosalta, ne eivät sitä kuitenkaan olleet. Pavut eivät maistuneet joukossa ollenkaan, mutta ihan varmasti vaikuttivat kakun tosi mehevään koostumukseen. Oli tosi hyvä kakku, ja mansikat ja vaniljakastike sopivat sen kanssa hyvin.


Ainekset:
380/230 g mustapapuja
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
100 g voita
1 ¼ dl tomusokeria
1/3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
100 g taloussuklaata
Tarjoiluun:
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Huuhtele ja valuta pavut. Soseuta pavut sauvasekoittimella.

Sulata voi, suklaa ja tomusokeri yhdessä. Siivilöi joukkoon jauhot. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää lopuksi papusose ja appelsiininkuoriraaste. Kaada taikina kevyesti voideltuun piirakkavuokaan (20 cm) ja paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään 5 minuuttia.

Tarjoile esim. vaniljavaahdon (tai -jäätelön) kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti