sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Pienet suklaakakut

Meinasin jo pariin otteeseen ottaa nämä uunista, ennen kuin paistoaika oli kulunut loppuun. Hyvä etten ottanut. Nämä olivat kivasti päältä vähän rapeita, mutta sisältä suussasulavia. Ihanan suklaisia ja voisia. Kuvassakin ihan erottuu leivonnaisen kaksi kerrosta. Kaakaonibsit ja cashewt olivat mukavia sattumia taikinan joukossa.


Ainekset:
125 g taloussuklaata
125 g voita
3 kananmunaa
125 g sokeria
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
25 g kaakaojauhetta
25 g kaakaonibsejä
25 g cashew-pähkinöitä

Rouhi cashew-pähkinät. Sulata suklaa ja voi yhdessä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää suklaa-voiseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaopavut ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina silikonisiin muffinssivuokiin. Paista 170-asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Tarjoile esim. vanilja-ricottavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti