torstai 18. huhtikuuta 2024

Suklaababka

Reseptissä oli 250 g vehnäjauhoja. Sillä määrällä taikina oli kuin lettutaikinaa. Tällä jauhomäärällä siitä tuli juuri sopivan pehmeä. Lopputulos oli todella herkullinen.


Maitoseos:
1 ½ dl Kiehu-maitoa
40 g voita
Taikinaan lisäksi:
420 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
40 g sokeria
7 g kuivahiivaa
1 ½ kananmunaa
100 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte:
60 g voita
80 g fariinisokeria
100 g taloussuklaata
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kanelia
Voiteluun:
½ kananmuna

Kuumenna maitoseoksen aineksia, kunnes voi on sulanut. Sekoita keskenään taikinan jauhot, suola, sokeri ja hiiva. Tee seoksen keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan maito-voiseos ja n. 1 ½ kananmunaa. Jätä ½ kananmuna voiteluun. Vaivaa yleiskoneella keskinopeudella 15 minuuttia. Lisää voi, ruokalusikallinen kerrallaan. Jatka vaivaamista viitisen minuuttia. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin verran. Siirrä kulho jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pilko täytteen suklaa. Mittaa voi ja sokeri pieneen kattilaan ja lämmitä, kunnes sokeri on sulanut. Lisää loput täytteen ainekset ja anna seistä muutaman minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri levy pituussuunnassa rullalle. Leikkaa rulla halki pituussuunnassa ja kiedo palat toistensa ympärille. Nosta leivonnainen leivinpaperoituun leipävuokaan. Anna kohota puolisen tuntia.

Voitele pinta kananmunalla. Paista 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Peitä pinta foliolla ja jatka paistamista 35 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan 10 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti