tiistai 2. huhtikuuta 2024

Possupataa yrttitaikinapalloilla

Olipa taas herkullista pataa. Noita taikinapalleroita voisi käyttää useamminkin. Vähän niin kuin pastaa, mutta ei ihan kumminkaan. Harkitsin vakavasti, olisinko laittanut tämän lisäksi vielä lohkoperunoita uuniin. En kumminkaan laittanut, eikä olisi tarvinnutkaan.


Porsas:
25 g vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
1 maustamaton porsaan sisäfilee
1 rkl oliiviöljyä
Pataan lisäksi:
1 rkl oliiviöljyä
4 banaanisalottisipulia
2 valkosipulinkynttä
250 g porkkanoita
6 ½ dl lihalientä
3 rkl sinappia
Taikina:
125 g vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl sinappia
1 ruukku ruohosipulia (tai muuta yrttiä)
100 g maustamatonta jogurttia

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat.

Mittaa 25 g jauhoja lautaselle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi filee ja kääntele palat jauhoseoksessa. Ruskista palat öljyssä padassa ja siirrä ne lautaselle odottamaan.

Paista samassa padassa oliiviöljyssä sipuleita ja porkkanoita n. 10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista minuutin verran. Lisää lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sinappi ja siirrä lihapalat takaisin pataan. Anna hautua 20 minuuttia, silloin tällöin sekoitellen.

Silppua taikinan ruohosipuli. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, ruohosipuli ja suola. Lisää jogurtti ja sinappi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta palleroita ja nosta pallerot pataan. Anna hautua kannen alla 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti