Toffeita mokkapalakuorrutuksella. En keksi juuri parempaa ideaa. Jos ihan pienen muutoksen tähän tekisin, niin haluaisin pohjasta enemmän sellaista pehmeää fudgea.
Toffee:
100 g voita
2 ½ dl kuohukermaa
3 ½ sokeria
1 ½ dl glukoosisiirappia
1 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus:
35 g voita
2 dl tomusokeria
1 ½ rkl kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
Koristeluun:
25 g strösseliä
Mittaa toffeen ainekset kaakaojauhetta lukuun ottamatta laakeaan kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Keitä, kunnes seos on 116-asteista. Sekoita lopuksi joukkoon kaakaojauhe. Kaada seos leivinpaperoituun vuokaan. Anna jähmettyä jääkaappikylmäksi.
Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Kaada kuorrutus toffeen päälle. Ripottele heti pinnalle strösselit. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa levy annospaloiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti