tiistai 26. kesäkuuta 2018

Hunajainen patapaisti

Paisti oli mureaa ja hyvää. Kasvikset hautuivat ihanan meheviksi paistin vieressä ja kastike oli kuin hyvää tomaattikeittoa. Oikein maittava ateria siis. Alkuperäisessä reseptissä oli 450 g perunaa ja 2 kpl porkkanaa. Itse laitoin ao. määrät ja niitä olisi saanut olla vieläkin enemmän.



Ainekset:
1300 g naudan paahtopaistia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
7 dl lihalientä
750 g perunaa
400 g porkkanaa
2 tl kuivattua timjamia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl huoneenlämpöistä voita
400 g paseerattua tomaattia
1 rkl punaviinietikkaa
½ tl sokeria
suolaa
mustapippuria

Puhdista ja kuivaa liha. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli ja hunaja keskenään ja hiero seos lihan pintaan. Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa ja ruskista liha molemmin puolin. Lisää pataan lihaliemi. Hauduta 225-asteisessa uunissa kannen alla n. tunti.

Pese ja kuutioi perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Käännä liha ja lisää pataan perunat, porkkanat ja timjami. Hauduta kannen alla, kunnes liha on mureaa (n. 45-55 minuuttia).

Sekoita vehnäjauhot ja voi tasaiseksi. Nosta liha ja juurekset padasta tarjoilukulhoon ja pidä ne lämpiminä. Lisää vehnäjauhosuurus paistoliemeen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää paseerattu tomaatti, viinietikka ja sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna sekoitellen muutaman minuutin ajan. Tarjoile kastike lihan ja juuresten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti