tiistai 26. kesäkuuta 2018

Uppomuna-parmesaanigratiini

Uppomunia en edelleenkään osaa keittää kauniiksi, mutta tässä gratiinissa se ei haitannut, kun munat laitettiin vielä keittämisen jälkeen uuniin. Ja mikään, missä on kermaa ja parmesaania, ei voi olla kovin huonon makuista. Gratiinin kaveriksi oli vielä tuoretta pataleipää. Siinäpä vasta aamiainen, varsinkin kun normaalisti tähän aikaan päivästä on tullut nautittua tasan yksi kupillinen kahvia.



Ainekset:
1 rkl viinietikkaa
9 kananmunaa
1 ½ dl kuohukermaa
40 g parmesaaniraastetta
1 rkl kuivattua persiljaa
suolaa
pippuria

Täytä kattila puoleen väliin saakka vedellä. Kuumenna vesi lähelle kiehumispistettä (noin 90 asteiseksi). Lisää etikka.

Säädä lieden lämpötila niin, että vesi kuplii hiljalleen eikä kiehu kovasti. Riko kananmuna pieneen kuppiin. Pyöräytä veteen kauhalla pyörre. Kumoa muna veteen lähellä pintaa. Kypsennä uppomunaa 2-3 minuuttia. Nosta muna pois vedestä reikäkauhalla. Laita kypsennetyt uppomunat uuniastiaan.

Sekoita kermaan parmesaaniraaste. Mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla. Kaada seos uppomunien päälle. Laita vuoka 250-asteisen uunin grillivastusten alle 3-4 minuutiksi, kunnes pinta kuplii ja reunat saavat väriä. Tarjoile heti leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti