keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Sahrami-lohikeitto

Tästä tykkäsin taas kovasti. Joskin täytyy tunnustaa, että kaipasin soppaan vielä vähän jotain lisää; ehkä perunoita. Tai sitten tämän voisi tarjoilla patana vaikkapa riisin kera.



Ainekset:
400 g lohifileetä
180 g katkarapuja
1 purjo
2 valkosipulinkynttä
1 fenkoli
1 rkl voita
4 rkl hummerifondia
4 ½ dl vettä
2 ½ dl ruokakermaa
1 dl crème fraîchea
1 paketti sahramia
1 tl suolaa
½ maustemittaa mustapippuria
1 tl timjamia
1 tl basilikaa

Viipaloi purjo ja fenkoli. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset voissa.

Lisää suola, mausteet, vesi, fondi, kerma ja crème fraîche. Anna kiehua n. 10 minuuttia.

Lisää lohi ja anna kiehua kunnes lohi on kypsää. Lisää katkaravut ja kuumenna kiehuvaksi, älä enää keitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti