perjantai 8. kesäkuuta 2018

Sammaleisen lihapullat

Meillä luetaan iltasaduksi parhaillaan Mestaritontun seikkailuja. Niissä seikkailee myöskin noita Sammaleinen, joka juuri eilen illalla keitteli Mestaritontulle soppaa sammaleesta ja linnunpesistä. Niinpä sitten päätin nimetä nämä (sopivasti vihreät) lihapullat Sammaleisen mukaan. 6-vuotias oli kovin epäileväinen sen suhteen, että olinko oikeasti laittanut lihapulliin linnunpesiä ja sammalta. Mutta ei kuitenkaan voinut olla ihan varma, että huijasin. Joka tapauksessa lihapullat maistuivat tosi hyviltä, myös sen 6-vuotiaan suussa.



Ainekset:
300 g pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna
½ dl maitoa
2 viipaletta irlantilaista soodaleipää
½ dl parmesaaniraastetta
1 ruukku basilikaa
1 tl oreganoa
400 g jauhelihaa

Sulata pinaatti. Kuori ja silppua sipuli. Kuori valkosipulinkynsi. Murenna leipäviipaleet. Silppua basilika.

Lämmitä öljy pannulla. Lisää sipuli ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuullota, kunnes sipuli alkaa olla läpikuultavaa. Lisää pinaatti ja paista vielä pari minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa yhteen muna ja maito. Lisää leivänmurut, parmesaani, basilika, oregano ja ripaus suolaa. Sekoita ja lisää jauheliha ja sipuli-pinaattiseos. Sekoita, kunnes massa on tasaista.

Muotoile taikinasta kostutetuin käsin golfpallon kokoisia pullia. Nosta pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti