tiistai 5. kesäkuuta 2018

Aprikoosimousse

Mulla on yleensä ostoslistat niin tarkkaan mietitty ja tehty, että heräteostoksia tulee tehtyä melko harvoin. Eilen kuitenkin euron päiviltä tarttui heräteostoksena mukaan puoli kiloa aprikooseja, kun ne olivat niin houkuttelevan näköisiä siinä rasiassaan. Vasta kotiin päästyäni muistin, etten oikeastaan juurikaan tykkää aprikooseista kun ne ovat vähän turhan happamia minun makuuni. Mitäs niistä sitten tekisi – ei kun jääkaappia penkomaan. Sieltä löytyikin lähes täysi vanheneva puolen litran kermatönikkä ja yksi ylimääräinen maustamaton jogurtti. Ensin ajattelin tehdä jäädykettä, mutta sitten muistin että joskus viime vuonna puolukkajäädykettä tehtyäni mietin että siitä pitäisi tehdä jonkunlainen liivatteella hyydytetty versio. Siispä kaivoin reseptin esille ja hiukan soveltaen tein siitä tällaista aprikoosimoussea. Huomenna tulee kahvivieraat ja samalla tuomio tälle tekeleelle, joka omaan suuhuni maistui niin hyvältä että olisin voinut lusikoida sen kiposta ihan tuoreeltaan.



Ainekset:
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 ½ dl kuohukermaa
125 g maustamatonta jogurttia
500 g aprikooseja
5 tl liivatejauhetta
5 rkl vettä

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Vaahdota kerma. Poista aprikooseista kivet ja kuutioi hedelmäliha.

Sekoita kermavaahto ja jogurtti muna-sokerivaahtoon. Nostele joukkoon myös aprikoosinpalat.

Anna liivatejauheen turvota vedessä muutaman minuutin ajan. Kuumenna seos mikrossa juoksevaksi ja kaada ohuena nauhana aprikoosimoussen joukkoon. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti