sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Italialainen ricottaleipä

En ollut koskaan aiemmin ajatellut, että mannaryynejäkin voi käyttää leivonnassa. Tämän ohjeen ylös otettuani olenkin törmännyt useampaan, jossa käytetään mannaryynejä. Niitä siis on jossain vaiheessa tulossa lisää kokeiluun meikäläisellekin. Tykkäsin tästä leivästä kovasti. Toisaalta tämä oli ihan perus vehnäleipää, mutta toisaalta taas erikoisen pehmeää ja maistuvaa.



Ainekset:
1 dl vettä
350 g vehnäjauhoja
350 g mannaryynejä
250 g ricottajuustoa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
50 g hiivaa
1 ½ dl vettä
Voiteluun:
1 rkl oliiviöljyä
½ rkl vettä
Pinnalle:
sormisuolaa

Liuota hiiva isossa kulhossa kädenlämpöiseen desilitraan vettä. Lisää jauhot, mannaryynit, ricottajuusto, oliiviöljy, suola, sokeri ja vesi, että kaikki ainekset sekoittuvat hyvin. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä n. 1 ½ tuntia.

Vaivaa taikinaa uudelleen ja anna sen vielä nousta puolisen tuntia. Kumoa taikina leivinpöydälle, kauli se ja tee siitä kaksi pitkää säiettä. Pune säikeet toistensa ympärille, käännä rinkulaksi ja liitä päät hyvin yhteen.

Nosta leipä leivinpaperoidulle uunipellille. Lisää öljyyn tilkka vettä ja voitele leivän pinta vesi-öljyseoksella. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Nosta lämpö lopuksi 220 asteeseen ja jatka paistamista hetki, jotta saat leipään rapean pinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti