sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Feta-sipuli-tomaattipiiras

Eipä valittamista tämän(kään) päivän sapuskassa. Citymarket ystävällisesti lahjoitti minulle purkillisen Valion dippi & kastiketta. Ja kun en sille muutakaan käyttöä keksinyt, laitoin sen tänne piirakan pohjalle ranskankerman sijaan. Ja täällähän se oli ihan omiaan. Ainut mistä pitää vähän purnata, on se ”ylikypsä pikkukalkkuna” jonka ostin tämän piirakan kaveriksi. Olin jo monena päivänä katsellut sitä kaupassa lähes kuola suupielistä valuen, kun se näytti niin herkulliselta. Pettymys oli melkoinen, kun kalkkuna olikin jotenkin kovasti makkaramaista eikä lainkaan sellaista kuin olin odottanut.



Pohja:
10 levyä filotaikinaa
½ dl oliiviöljyä
Täyte:
2 pienehköä punasipulia
1 rkl voita
250 g kirsikkatomaatteja
150 g fetaa
40 g mustia oliiveja
200 g Valio dippi & kastike Ranchia
1 ruukku basilikaa
sormisuolaa
mustapippuria

Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuullota viipaleet voissa. Viipaloi kirsikkatomaatit ja puolita oliivit. Silppua basilika. Murenna feta.

Nosta kaksi filotaikina-arkkia leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele arkit oliiviöljyllä. Lisää päälle kaksi arkkia lisää ja voitele taas. Toista, kunnes kaikki arkit on täytetty.

Jätä jokaiseen reunaan viitisen senttiä tyhjää tilaa. Levitä päälle ensin dippi & kastike ja sen päälle tasaisesti muut täytteet; järjestyksessä sipulit, basilika, feta, oliivit ja tomaatit. Käännä reunat osittain täytteen päälle ja voitele reunat lopulla oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria (myös reunoille).

Paista 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti