keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Panzanella

Eilinen savulohi jatkojalostui tänään mukavasti panzanellaan. Tässä salaatissa on itsessään jo oikeastaan kaikki, joten tämä kelpaa ruoaksi ihan sellaisenaan.



Ainekset:
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
4 palaa hasselpähkinä-papupatonkia
1 rkl balsamicoa
250 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
2 rkl kapriksia
70 g rucolaa
250 g savulohta
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja paista valkosipulia hetken aikaa. Kuutioi leipä ja lisää kuutiot pannulle. Ruskista kevyesti. Pirskottele leiville balsamicoa.

Halkaise tomaatit ja purista sisus leipäkuutioiden joukkoon. Lisää puristetut tomaatit salaatin joukkoon. Sekoita hyvin, niin että leipäpalat imevät tomaattimehun itseensä.

Kuori ja silppua sipuli. Murra savukala suurehkoiksi paloiksi. Lisää sipuli, kaprikset, rucola ja savukala leipäkuutioiden joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kevyesti. Tarjoile heti tai anna maustua vartin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti