lauantai 1. joulukuuta 2018

Punaherukkajuustokakku blondie-pohjalla

Tulipa taas tehtyä mahtava kakku. Ihan kuin olisi syönyt blondieita juuri sopivan kirpakan jäätelön kera. Kahvin kanssa jälkkärinä nautiskeltuna ihan kirjaimellisesti suussasulavaa. Tätä olisi voinut syödä vaikka kuinka paljon. Oikeastaan tämä ei mielestäni ollut niinkään juustokakku vaan ennemminkin jonkunlainen moussekakku.



Blondie –pohja:
100 g valkosuklaata
100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl punaherukoita
Punaherukkasose:
500 g punaherukoita
½ dl vettä
1 dl sokeria
Täyte:
3 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
100 g valkosuklaata
punaherukkasose
3 tl liivatejauhetta
3 rkl vettä
Koristeluun:
1 dl kokonaisia punaherukoita

Sulata pohjan valkosuklaa ja voi kattilassa. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada valkosuklaa-voiseos päälle. Sekoita, kunnes sokeri on sekoittunut joukkoon. Anna seoksen hiukan jäähtyä. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää jauhot vähitellen. Lisää lopuksi punaherukat ja sekoita varovasti.

Käytä silikonista irtopohjavuokaa (26 cm) tai pingota leivinpaperi pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä yön yli.

Mittaa kaikki punaherukkasoseen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä yön yli.

Vaahdota täytteen kerma. Lisää mascarpone vähitellen, samalla vatkaten. Sulata valkosuklaa. Lisää sulatettu valkosuklaa ja punaherukkasose täytteeseen. Turvota liivatejauhe kylmässä vedessä. Kuumenna liivateseosta mikrossa, kunnes se on juoksevaa. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

Kaada täyte blondie-pohjalle ja tasoita hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoasta. Koristele kokonaisilla punaherukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti