sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Maksalaatikko

Pakko oli vielä kertaalleen kokeilla maksalaatikon tekoa. Ensimmäinen yritykseni joskus kauan kauan sitten oli kammottava. Melkein kolme vuotta sitten olin näköjään yrittänyt uudelleen, ja silloin tulos oli ”ihan syötävää”. Nyt on ainakin ollut yritystä – maksatkin jouduin jauhamaan itse, kun en kaupasta löytänyt jauhettua maksaa. Ja tällä kertaa tein laatikon laakeassa astiassa, jotta se hyytyisi kunnolla eikä jäisi ikävän löysäksi. Ja kyllä, maksalaatikkoon kuuluu ehdottomasti rusinat. Tämä nyt ainakin uunista tultuaan näytti ja tuoksui siltä miltä pitääkin. Se oli mukavan väristä ja ennen kaikkea kiinteää (mitä edelliset yritykseni eivät ole olleet) ja tuoksui ihanasti just sille kaikkein parhaalle Saarioisten maksalaatikolle. *Edit* Jee! Onnistuin viimein! Tästä maksalaatikosta tuli ihan hyvää kuin se Saarioisten versio. Ehkä vielä seuraavalle kerralle tuunaan reseptiä sen verran että tuplaan siirappimäärän. Mutta perinteisesti voisilmän kanssa tämä oli oikeasti aivan ihanaa. Mutta veikkaan, että se laakea astia oli hyvin tärkeä osa hyvän maksalaatikon valmistusta.



Ainekset:
1 ½ dl puuroriisiä
5 dl vettä
2 sipulia
2 rkl voita
3 dl punaista maitoa
2 dl kuohukermaa
300 g jauhettua maksaa
1 dl rusinoita
1 kananmuna
3 rkl siirappia
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl inkivääriä
1 tl meiramia

Keitä riisiä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä n. 10 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli voissa.

Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi, vellimäisen löysäksi seokseksi. Kaada seos voideltuun (n. 2,5 l:n vetoiseen) uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti