Tämähän näyttää ihan mokkapalalevyltä. Odotin, että lopputulos olisi kaiken vatkaamisen jälkeen ollut suussasulavan pehmeä. Mutta ei ollut sitä, vaan tahmeaa toffeeta. Hyvää tämäkin, mutta olisin tykännyt enemmän murenevasta ja pehmeästä.
Ainekset:
100 g voita
2 ½ dl kuohukermaa
3 dl sokeria
1 ½ dl glukoosisiirappia
½ dl siirappia
160 g Lotus Biscoff -keksejä
1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
20 g strösseliä
Mittaa kattilaan kaikki ainekset vaniljasokeria ja keksejä lukuun ottamatta. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Anna kiehua hiljalleen sekoittamatta, kunnes seos on 116-asteista. Kaada seos yleiskoneen kulhoon ja anna jäähtyä 5 minuuttia.
Murskaa keksit, mutta jätä sekaan myös isompia paloja.
Vatkaa fudgeseosta 10 minuuttia. Lisää sitten vaniljasokeri ja keksimurska. Kaada seos leivinpaperoituun vuokaan. Ripottele halutessasi päälle nonparelleja tai koristele myöhemmin koristerakeilla. Anna jähmettyä jääkaappikylmäksi ja leikkaa paloiksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti