lauantai 14. joulukuuta 2024

Quinotto

Olipas hyvää. Kvinoa on kivan pehmeä vaihtoehto riisille. Cajunmaustetta olisin laittanut enemmänkin, mutta purkkini oli melkein tyhjä.


Ainekset:
3 dl kvinoaa
6 dl vettä
200 g valkokaalia
2 sipulia
3 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
400 g broilerin jauhelihaa
100 g vihreitä papuja
½ rkl hunajaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl cajunmaustetta

Huuhtele kvinoa huolellisesti. Keitä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaiseksi.

Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori valkosipulinkynsi.

Kuullota sipuli pehmeäksi öljyssä. Lisää jauheliha ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää porkkana, pavut ja kaali. Purista sekaan valkosipulinkynsi. Paista, kunnes jauheliha on kypsynyt. Mausta suolalla, pippurilla, paprikamausteella, basilikalla, cajunmausteella ja hunajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti