perjantai 6. joulukuuta 2024

Kalaboulangère

Tämä oli mielestäni tosi hyvä perussapuska. Tuohon päälle olisi seitikuutioiden sijaan voinut laittaa ihan mitä tahansa. Suunnittelinkin jo kauppaan lähtiessäni, että vaihtaisin kalan tilalle karjalanpaistilihoja, mutta en onnistunut saamaan niitä käsiini. Pääsin juuri lihahyllylle, kun siinä edessäni seisova pariskunta vei hyllystä viimeisen paketin. En muista, että koskaan olis käynyt ihan noin huono tuuri.


Ainekset:
1 sipuli
1000 g perunoita
½ rkl oliiviöljyä
10 g voita
1 tl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
4 dl kasvislientä
600 g kalakuutioita
½ rkl oliiviöljyä
Koristeluun:
1 sitruuna
½ ruukkua tilliä

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuli pehmeäksi öljyssä pannulla. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Lado sipulit ja perunat kerroksittain laakeaan uunivuokaan. Mausta kerrokset timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kaada päälle liemi. Ripottele pinnalle voi nokareina. Paista 190-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Ruskista kalapalat oliiviöljyssä pannulla. Nosta kalapalat perunoiden päälle vuokaan ja jatka paistamista 10 minuuttia.

Kuori sitruuna kalvottomaksi ja viipaloi se. Silppua tilli. Ripottele sitruunaviipaleet ja tilli vuoan pinnalle. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti