perjantai 13. joulukuuta 2024

Vaniljapäärynät

Ihan jees. Mutta ei ollenkaan niin hyvä kuin oletin, pikkuisen mauton aineksiinsa nähden. Ehdottomasti kannattaa kyllä lämmittää päärynät uudelleen tarjoilua varten.


Ainekset:
5 dl vettä
1 ½ rkl sitruunamehua
3 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
4 suurta päärynää
100 g taloussuklaata
Tarjoiluun:

Kuori ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat meloniraudalla.

Kuumenna kattilassa vesi, sitruunamehu, sokeri ja vaniljauute kiehuvaksi. Keitä, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Lisää päärynät liemeen. Anna hautua n. 20 minuuttia. Siirrä kattila sivuun ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä. Nosta päärynät liemestä ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Kuumenna sokeriliemi uudelleen kiehuvaksi ja jatka keittämistä, kunnes lientä on jäljellä n. 2 ½ dl. Pilko sekaan suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.

Tarjoile päärynät suklaakastikkeen ja esim. helpon jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti