torstai 12. joulukuuta 2024

Saltimbocca alla romana

Tämä oli taas pikaruokaa parhaimmillaan. Tuoreet salvianlehdet olisivat olleet parempia, mutta niitä ei ollut saatavilla. Laitoin siis kuivattua, eikä sekään huonoa ollut. Lihojen ja kastikkeen kanssa keitin täysjyväriisiä.


Ainekset:
300 g naudanfileetä
80 g parmankinkkua
kuivattua salviaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Kastike:
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 ½ dl valkoviiniä
½ dl madeiraa

Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi (9 kpl) ja nuiji viipaleet tarvittaessa ohuemmiksi. Minä käytin Snellmanin naudan nopeita paistiviipaleita, jotka ovat jo valmiiksi tosi ohuita. Aseta jokaisen päälle parmankinkkuviipale ja hiukan salviaa. Kiinnitä rullat cocktailtikuilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sulata voi pannulla. Ruskista fileet molemmin puolin. Siivilöi pinnalle jauhot. Lisää viinit ja sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti