maanantai 22. joulukuuta 2025

Imelletty kardemumma-perunalaatikko

Laatikoita uunista ottaessani luulin, että tämä on ihan piloille palanut. Tökkäsin kuorta veitsenkärjellä ja vielä mitä. Laatikolla on rapea kuori, jonka alta paljastuu juuri sellainen sisus kuin pitääkin: löysä ja makea. Kardemumma oli perunalaatikkoon ihana lisä, koko koti tuoksuu jo jouluisen kardemummaiselta.


Ainekset
1 kg jauhoisia perunoita
½ dl vehnäjauhoja
50 g voita
5 dl maitoa
1 ½ tl suolaa
½ tl kardemummaa
2 rkl siirappia

Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä ja höyrytä kuiviksi tai valuta hyvin. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne kattilassa. Sekoita soseeseen jauhot. Anna imeltyä peitettynä 4-5 tuntia 50-60 asteen lämpötilassa. Sekoita joitakin kertoja imeltymisen aikana.

Lisää soseeseen voisula, maito, mausteet ja siirappi. Vatkaa tasaiseksi. Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan niin, että vuokaan jää noin 1/3 kuohumisvaraa. Paista 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti