Fariinisokeri on mun lempparia. Nämä ruudut siis maistuvat ainakin minulle loistavasti. Kuorrutukseen tuli ilmeisesti muscovadosiirapista kivasti hiukkasen kahvinen maku.
Ainekset:
200 g huoneenlämpöistä voita
4 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl suolaa
1 dl maitoa
Kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
4 rkl muscovadosiirappia
2 rkl kaakaojauhetta
Koristeeksi:
2 dl pekaanipähkinöitä
Vatkaa huoneenlämpöinen voi fariinisokerin kanssa vaahdoksi. Lisää joukkoon yksitellen vatkaten kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilän päälle.
Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen rasva ja tuorejuusto sekä tomusokeri, siirappi ja siivilöity kaakaojauhe. Levitä syntynyt kreemi tasaisesti kakkupohjan päälle. Paahda pähkinöitä hieman kuivalla pannulla ja rouhi ne veitsellä hiukan pienemmiksi paloiksi. Ripottele pähkinät kuorrutetun levyn pinnalle. Nosta levy jääkaappiin jähmettymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti