Ainekset:
500 g pinaattia
250 g porkkanaa
175 g juuripersiljaa
12 kivetöntä oliivia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
Paprikakastike:
1 suuri punainen paprika
200 g ranskankermaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
tuoreita yrttejä
Kuori porkkana ja persiljajuuri ja viipaloi ne ohuiksi kiekoiksi. Kuumenna öljy suurella paistinpannulla. Pyörittele porkkana- ja juuripersiljaviipaleita öljyssä. Lisää 2 dl vettä ja hiukan suolaa. Anna kiehua hiljalleen kannen alla. Anna nesteen kiehua lähes kokoon. Lisää pinaatinlehdet ja paloitellut oliivit. Lämmitä 2-3 minuutin ajan.
Huuhdo ja pilko paprika. Kuumenna oliiviöljyä kattilassa. Lisää joukkoon paprikapalat ja kuumenna samalla sekoittaen niin, että paprikat eivät ruskistu. Sekoita joukkoon ranskankerma ja anna kiehua 3-4 minuuttia niin, että syntyy punainen, kermainen kastike. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit. Kaada kastike pinaatti-juurespaistoksen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti