Keittiöön levisi itämaisen ruoan tuoksu lihapullien paistuessa uunissa. Curry-kookoskastike kruunasi maukkaat lihapyörykät. Näitä olisi voinut syödä vaikka kuinka paljon.
Ainekset:
2 rkl seesamiöljyä
10 kevätsipulia
8 valkosipulinkynttä
3 rkl inkivääritahnaa
1 kananmuna
2 rkl soijakastiketta
1 ½ dl pankojauhoja
2 rkl tuoretta korianteria
800 g lampaan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
Kastike:
3 rkl curry-jauhetta
1 tölkki kookosmaitoa
1 ½ dl kanalientä
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 rkl maizenaa
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua kevätsipulit.
Lämmitä 1 rkl öljyä pannulla. Lisää kevätsipulit, valkosipulit ja inkivääri. Paista jatkuvasti sekoittaen 3 minuuttia.
Vatkaa muna ja soijakastike yhteen kulhossa. Lisää pankojauhot ja korianteri. Sekoita hyvin. Lisää massaan puolet sipuli-inkiväärisekoituksesta ja jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja muotoile taikinasta pyöryköitä. Nosta pyörykät leivinpaperoidulle uunipellille ja penslaa seesamiöljyllä.
Grillaa pyöryköitä 240-asteisen uunin grillivastusten alla viisi minuuttia. Käännä pyörykät ja jatka grillaamista viiden minuutin ajan. Nosta sitten pelti uunista.
Pilko aprikoosit ihan pieniksi kuutioiksi. Lisää jäljelle jääneeseen sipuli-inkiväärisekoitukseen curry, ja paista minuutin verran jatkuvasti sekoittaen. Lisää kookosmaito, kanaliemi ja aprikoosit. Anna kiehahtaa. Pienennä sitten lämpöä ja anna hautua kymmenisen minuuttia.
Laita lihapullat kastikkeen sekaan ja kypsennä matalalla lämmöllä pullia välillä nostellen n. 15 minuuttia.
Sekoita maizena pariin ruokalusikalliseen kylmää vettä. Kaada suuruste kastikkeen sekaan ja keitä pari minuuttia, kunnes kastike hieman sakenee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti