Kaupan teriyakikastikkeessa uitetut ulkofileeviipaleet olivat todella maukkaita. Ja yksinkertainen maapähkinäkastike kruunasi koko komeuden. Helppoa, nopeaa ja erittäin maukasta. Ulkogrillillä paistettaessa lihat voi pujottaa varrastikkuihin.
Ainekset:
450 g naudan ulkofileetä
3 ½ dl teriyakikastiketta
Chili-maapähkinäkastike:
100 g maapähkinävoita
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
2 tl soijakastiketta
1 tl sambal oelekia
Leikkaa filee n. ½ cm paksuisiksi suikaleiksi. Laita viipaleet kulhoon, lisää teriyakikastike ja sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin makuuntumaan vähintään 30 minuutiksi.
Sekoita pienessä kulhossa maapähkinävoi, riisiviinietikka, seesamiöljy, soija ja sambal oelek.
Grillaa fileesuikaleet mediumkypsiksi 2-3 minuuttia / puoli (jos uunissa, niin 250-asteisessa grillivastusten alla). Tarjoile kuumina chili-maapähkinäkastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti