lauantai 8. kesäkuuta 2019

Appelsiinikalkkuna

En löytänyt kaupasta maustamatonta kalkkunaa, joten jouduin ostamaan pippuroitua ja pesemään pippurit kalkkunan pinnasta pois. Hullua. Mutta kalkkunoiden mausteseos oli erinomainen, ja parsoistakin tuli kerrankin tosi hyviä kun ne paistettiin keittämisen jälkeen vielä voi-öljyseoksessa valkosipulin kera. Ja ne vuoden ekat kotimaiset uudet perunat maistuivat mahtavilta kalkkunan kera.



Ainekset:
1 kg kalkkunanrintaa
1 rkl öljyä
1 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rosmariinia
2 rkl appelsiinimarmeladia
1 rkl vaahterasiirappia
2 tl sinappia
2 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Kastike:
1 ½ dl kanalientä
1 ½ dl valkoviiniä
2 rosmariininoksaa
3 rkl appelsiinimehua
1 rkl voita
Lisäksi:
800 g vihreää parsaa
1 valkosipulinkynsi

Paista fileen pintaan kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä kalkkuna uunivuokaan. Nosta pannu liedeltä ja jätä odottamaan.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua rosmariininlehdet. Sekoita keskenään valkosipuli, rosmariini, marmeladi, vaahterasiirappi ja sinappi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hiero seos kalkkunan pintaan.

Paista kalkkunaa 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Katkaise parsoista puumaiset kannat. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Huuhtaise parsat kylmällä vedellä.

Nosta kalkkuna uunista ja kääri se folioon 10 minuutiksi. Kiehauta kastikkeen kanaliemi, viini, rosmariini ja appelsiinimehu kattilassa. Sekoita joukkoon voi ja poista rosmariininoksat.

Viipaloi rintafilee. Paista parsat nopeasti lämpimiksi pannulla (samalla jolla aiemmin paistoit kalkkunan) viipaloidun valkosipulin kanssa.

Siirrä kalkkunaviipaleet ja parsat uunivuokaan. Valuta päälle kastike. Tarjoile esim. uusien perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti