sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Florentiini-makeiset

Kinuskikarkkeja pähkinöillä ja aprikooseilla höystettynä. Nam. Ajattelin laittaa näitä illalla tarjolle mansikoiden ja kookoskermavaahdon kera. Ja muuten, purkin pohjalla oli melkein desi ”kevyttä ja paksua” ruokakermaa, joka uhkasi jäädä käyttämättä. Korvasin sillä osan kuohukermasta eikä haitannut makua ollenkaan. Täytyihän näitä tietysti nimittäin maistaa jo tuoreeltaan.



Ainekset:
2 ½ dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl kuohukermaa
40 g voita
25 g saksanpähkinöitä
30 g mantelirouhetta
75 g kuivattuja aprikooseja

Sulata sokeri ja siirappi kattilassa. Lisää kerma ja voi. Anna kiehua, kunnes seos paksuuntuu ja sen lämpötila on 125 astetta.

Rouhi saksanpähkinät ja pilko aprikoosit. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon pähkinät, mantelit ja aprikoosit. Levitä seos leivinpaperoituun uunivuokaan ohuehkoksi levyksi. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten kokonaan jääkaapissa. Murra levystä makeisiksi sopivia paloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti