perjantai 5. heinäkuuta 2019

Kesäinen juustokakku

Harvoin pääsen sanomaan, että tulipas tehtyä kaunis leivonnainen. Mutta tällä kertaa voin sanoa näinkin. Ja ulkonäkönsä lisäksi tämä oli myöskin erinomaisen hyvää. Tämä kelpaisi vaikka mihin juhlapöytään.



Pohja:
50 g voita
90 g vehnäjauhoja
60 g maitorahkaa
Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta
425 / 235 g säilykepersikoita mehussa
½ dl aprikoosimarmeladia
250 g mansikoita

Nypi yhteen voi ja jauhot. Lisää maitorahka. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (25 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele reunat kevyesti. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja pistele pohja haarukalla. Nosta vuoka jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi. Paista pohjaa 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Vatkaa kuohkeaksi.

Valuta ja viipaloi persikat. Säästä 2 rkl lientä. Sekoita aprikoosimarmeladi ja 2 rkl persikkalientä pienessä kasarissa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes marmeladi on sulanut. Anna jäähtyä hetki.

Levitä juustotäyte piiraspohjalle. Aseta persikat ja mansikat kauniisti täytteen päälle. Kiillota pinta marmeladi-mehuseoksella ja nosta piiras viileään vähintään 30 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti