perjantai 10. huhtikuuta 2020

Broilerinkoipia harissan ja säilöttyjen sitruunoiden kera

En ollut vuosikausiin ostanut broilerinkoipia, mutta nyt ostin. Edelleenkin ne ovat mielestäni turhan hankalia syötäviä ja niissä on myöskin turhan vähän syötävää per koipi. Mutta sitten toisaalta ne ovat kyllä oikein hyvän makuisia. Varsinkin näin hyvin marinoituina. Ehkä kokeilenkin seuraavaksi niitä koipireisiä, joita joskus ysärillä syötiin aina saunan jälkeisenä lauantai-illan herkkuna ranskalaisten perunoiden kanssa.



Ainekset:
3 säilöttyä sitruunaa
30 g harissaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
mustapippuria
800 g broilerinkoipia

Soseuta säilötyt sitruunat, harissa, oliiviöljy, suola ja pippuri sauvasekoittimella. Kaada seos broilerinkoipien päälle ja hiero se niihin. Anna marinoitua muutaman tunnin ajan.

Nosta broilerinkoivet leivinpaperoituun uunivuokaan. Paahda 220-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut ja koivet ovat kypsiä. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti