sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Siskonmakkarajambalaya

Tähän piti oikeastaan tulla siskonmakkaroiden tilalle vähän kabanossia ja kinkkua. Mutta jostain syystä mieleni teki ihan ylitsepääsemättömästi siskonmakkaroita. Joten laitoin niitä tähän jambalayaan makkaraksi ja toimivat oikein hyvin. Tämä oli ihanaa riisimättöä pari tunnin sadepäivän metsäseikkailun jälkeen.



Ainekset:
200 g kypsää broileria
150 g englanninpekonia
250 g siskonmakkaroita
180 g katkarapuja
250 g riisiä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 paprika
1 varsisellerin varsi
1 nippu persiljaa
400 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
200 g pakasteherneitä
1 laakerinlehti
3 kokonaista valkopippuria
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
½ tl jauhettua neilikkaa
5 dl kanalientä

Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Viipaloi paprika ja selleri. Suikaloi pekonit. Laita katkaravut sulamaan siivilään. Silppua persilja. Pilko broileri.

Kuullota pekonisuikaleet omassa rasvassaan isossa padassa. Lisää sipuli, porkkana, paprika ja varsiselleri. Kuullota vielä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja tomaatit liemineen. Mausta oreganolla, timjamilla ja neilikalla. Sekoita hyvin.

Lisää riisi ja sekoita tasaiseksi. Kaada päälle kanaliemi. Lisää laakerinlehti ja valkopippurit. Anna hautua kannen alla 20 minuuttia.

Lisää herneet, broileri ja katkaravut. Sekoita. Purista siskonmakkarat palleroiksi pinnalle. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita vielä kerran. Ripottele pinnalle persiljasilppu ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti