lauantai 25. huhtikuuta 2020

Paahdetut perunaveneet

Ihan hiukkasen kauemmin olisivat perunat saaneet paistua ekalla kierroksella. Ne olivat vähän liian al dente. Mutta kelpasivat kumminkin oikein hyvin. Ihana viikonloppuherkku.



Ainekset:
4 suurta uuniperunaa
1 rkl voita
suolaa
150 g englanninpekonia
2 dl kermaviiliä
75 g kevätsipulia
mustapippuria
100 g punaleimaemmentalia
230 g valmista salsakastiketta

Pese perunat, pistele niihin muutama reikä haarukalla ja nosta uunivuokaan. Hiero perunoiden pintaan voita, mausta suolalla ja paista 200-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa jokainen peruna neljään lohkoon pitkittäin ja koverra lohkojen sisus lusikalla.

Paista pekoni rapeaksi omassa rasvassaan ja nosta viipaleet jäähtymään talouspaperille.

Viipaloi kevätsipuli. Raasta juusto. Sekoita keskenään kermaviili ja kevätsipuli. Murustele joukkoon pekoni ja perunoista koverretut sisukset. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa täyte perunaveneille ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi 220-asteisessa uunissa, kunnes juusto hiukan ruskistuu. Nosta perunat tarjoiluvadille ja jaa salsa niiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti