Jos haluaisit kokeilla jotain hiukkasen tavallisesta poikkeavaa rahkapiirakkaa, niin kokeilepa tätä. Oikeastaanhan tämä ei ole rahkapiirakka ollenkaan, mutta hyvin lähellä kuitenkin. Mascarpone-jogurtti-mannaryyniseos sopii säilykepersikoiden sekaan mahtavasti. Ja koostumus on varmaankin mannaryynien ansiosta jotenkin hauskan ilmava. Tuoreet persikat olisivat myöskin tässä hyviä, mutta en viitsinyt niitä tähän aikaan vuodesta ostaa kalliiseen hintaan. Tuoreiden persikoiden kanssa laittaisin ehkä hiukan enemmän sokeria.
Ainekset:
820/480 g säilykepersikoita
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljauutetta
100 g mascarponea
2 ½ dl maustamatonta jogurttia
2 rkl mannaryynejä
2 rkl sokeria
3 rkl mantelilikööriä
1 tl sitruunankuoriraastetta
30 g cantuccini-keksejä
Valuta ja viipaloi persikat. Aseta viipaleet limittäin piirakkavuokaan ja pirskottele päälle sitruunamehu.
Sekoita mascarpone, jogurtti, mannaryynit, sokeri, vanilja, likööri ja sitruunankuoriraaste tasaiseksi. Levitä täyte persikkalohkojen päälle.
Rouhi keksit ja ripottele myös keksirouhe täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti