tiistai 7. heinäkuuta 2020

Chili con carne 3

Tämä oli minun kolmas yritykseni chili con carnen saralla. Ja jos oikein muistan edelliset (jotka olivat hyviä nekin), niin sanoisin että tämä oli ehdottomasti niistä paras. Käärittiin chilit tortillalättyihin ja parin jälkeen olis vielä tehnyt mieli jatkaa syömistä mutta järki sanoi ettei enää kannata ahtaa enempää.



Ainekset:
2 porkkanaa
5 kesäsipulia varsineen
4 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 tähtianista
2 tl chilijauhetta
2 tl savupaprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 punaista chiliä
600 g jauhelihaa
375 cl punaviiniä
5 dl lihalientä
½ l tomaattimehua
760 / 460 g kidneypapuja suolaliemessä
1 tl limetinkuoriraastetta
¼ dl limettimehua
2 punaista paprikaa
2 tl suolaa
½ ruukkua tilliä
Tarjoiluun:
tortilloja
ranskankermaa

Kuori ja pilko porkkanat, valkosipulinkynnet ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Poista chileistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Kuutioi paprikat.

Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanoita miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tähtianikset, chilijauhe, savupaprika, juustokumina ja tomaattipyree. Kuullota muutama minuutti. Lisää reilu puolet chilistä.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannulla. Siirrä jauheliha kattilaan. Lisää myös punaviini, lihaliemi ja tomaattimehu. Hauduta kannen alla 1 ½ tuntia miedolla lämmöllä.

Huuhtele ja valuta pavut. Lisää ne ja paprikat kattilaan. Jatka hauduttamista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää limetinkuoriraaste ja limettimehu. Mausta suolalla. Silppua pinnalle tilli ja ripottele päälle myös loput chilit. Tarjoile tortillojen ja ranskankerman kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti