sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Basilika-kalkkunapiiras

Nyt kun juuri äsken sain piiraan lopultakin raaputettua irti vuoastaan, niin päällimmäinen ajatus tämän osalta on mielessäni se, että tälle pohjalle tarvitaan huomattavasti vahvempi kuin ”kevyt” vuoan voitelu. Piirakka oli hyvää, mutta pikkuisen nautintoa pilasi se että palat eivät millään tahtoneet irrota vuoasta.




Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
50 g voita huoneenlämpöisenä
100 g maitorahkaa
1 tl suolaa
Täyte:
3 dl maitoa
3 kananmunaa
1 tl sinappia
ripaus mustapippuria
1 tl suolaa
250 g savukalkkunaa
1 sipuli
3 tomaattia
pieni ruukku tuoretta basilikaa
50 g juustoraastetta

Sekoita jauhot, suola, voi ja rahka tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina piirakkavuokaan (28 cm) sopivaksi levyksi ja painele levy piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 10 minuuttia.

Vatkaa yhteen täytteen maito, munat, sinappi, suola ja mustapippuri. Kuutioi kalkkuna. Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi tomaatit. Silppua basilika.

Levitä kalkkunakuutiot piirakkapohjalle. Ripottele päälle sipuli ja tomaatti. Kaada päälle kananmunaseos. Ripottele pinnalle basilika ja juustoraaste. Jatka paistamista uunin alaosassa n. 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti