perjantai 23. heinäkuuta 2021

Porkkana-riisipiirakat

Ensimmäinen kerta ikinä, kun tein karjalanpiirakoita. Tai ainakin jotain karjalanpiirakan tyyppisiä. Keitin puuron jo eilen illalla valmiiksi, ja se oli tänä aamuna mukavan kiinteää. Eihän näistä ihan tyylipuhtaita tullut, mutta ihan tarpeeksi nättejä ja ennen kaikkea herkullisia kumminkin. Tekeminen oli vähemmän vaivalloista kuin olin ajatellut, kuorien kauliminenkin meni melko lailla sujuvasti. Kaiken a ja o kaulimisessa on tarpeeksi jauhoja.




Taikina:
2 dl vettä
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl ruisjauhoja
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
Täyte:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l Kiehu-maitoa
300 g porkkanoita
1 tl suolaa
Voiteluun:
75 g voita
2 dl maitoa

Valmista täyte. Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä vähässä vedessä kypsiksi. Valuta ja soseuta porkkanat. 

Lisää kiehuvaan veteen riisi ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maitoa vähissä erissä ja anna puuron hautua kypsäksi (n. tunnin ajan). Sekoita välillä.

Sekoita porkkanasose riisipuuroon ja mausta suolalla. Anna jäähtyä.

Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset. Leivo taikina tangoksi. Jaa tanko noin 40 palaan. Litistä palat kämmenellä. Kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi kiekoiksi. Kokoa kiekot pinoon. Ripottele väleihin jauhoja. Peitä kelmulla, jotta palat eivät kuivu.

Sudi jauhot pois. Levitä jokaiselle kuorelle pari ruokalusikallista täytettä kuorille. Käännä reunat täytteen päälle ja rypytä molemmin etusormin yhtä aikaa keskeltä alkaen kärkeä kohti, käännä ja rypytä loppuun.

Paista piirakoita 250-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Voitele kypsät piirakat voisula-maitoseoksella. Peitä piirakat hetkeksi ennen tarjoilua (itse käytin peittämiseen ihan vaan paistamiseen käyttämääni leivinpaperia, vaikka oikeaoppisesti piirakat olisi kiva peittää puhtaalla leivinliinalla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti