sunnuntai 12. marraskuuta 2023

Revittävä juustoleipä

Tästä tuli kyllä kivan näköinen leipä. Ja hyvän makuinenkin. Mutta juusto hävisi kyllä aika tehokkaasti joukkoon. Sitä olis voinut olla enemmänkin.




Ainekset:
600 g vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1 kananmuna
10 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
75 g maustamatonta tuorejuustoa
200/125 g mozzarellaa

Kuumenna maito hiukan kättä lämpimämmäksi. Vaivaa kaikki taikinan ainekset yhteen. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan.

Silppua mozzarella. Kauli taikina jauhotetulla leivinalustalla noin 30*60 cm kokoiseksi suorakaiteeksi. Voitele levy tuorejuustolla ja ripottele päälle mozzarellakuutiot. Leikkaa taikina kolmeksi suikaleeksi pituussuunnassa. Jaa suikaleet neliöiksi. Nosta neliöt pinoiksi ja pinot vierekkäin leivinpaperoituun leipävuokaan. Anna kohota 20 minuuttia.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Peitä leipä leivinpaperilla, jos juusto alkaa ruskistua. Anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti