sunnuntai 26. marraskuuta 2023

Ruskajuusto-lakkapiiras

Valion kotijuuston valmistus on ilmeisesti lopetettu. Tähän reseptiin olisi kuulunut laittaa sitä. Mutta koska sitä ei ollut saatavilla, mietin vaihtoehtoja. Paneeria? Ehkä. Leipäjuustoa? Ehkä. Sitten kumminkin otin hyllystä tämän suuren suosikkini Ruska-juuston. Toivottavasti ei tullut huti. Kohta päästään kahvipöytään kokeilemaan.




Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
140 g voita sulatettuna
2 tl leivinjauhetta
200 g kermaviiliä
200 g Kolatun Ruska-juustoa
150 g lakkoja
Kostutus:
½ dl lakkalikööriä
Koristeluun:
40 g valkosuklaata

Leikkaa Ruska-juusto pieniksi kuutioiksi. Kääntele kaikki taikinan ainekset varovasti sekaisin. Levitä taikina kevyesti voideltuun piirakkavuokaan ja paista 190-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki. Kostuta piirakka tasaisesti lakkaliköörillä. Sulata valkosuklaa ja valuta se raidoiksi piirakan pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti