tiistai 7. marraskuuta 2023

Suklaa-tomaattileipä

Tämä oli taas niin omituinen yhdistelmä, että pakkohan sitä oli kokeilla. Lopputulos oli aivan erinomainen foccaccia-tyyppinen leipä, joka kelpaisi vaikka juhlapöytään. Jos kokeilet, niin tee saman tien tupla-annos niin että saat koko pellillisen. Suosittelen ehdottomasti.




Ainekset:
10 g taloussuklaata
5 kirsikkatomaattia
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
40 g kylmää voita
160 g maitorahkaa
40 g kylmää vettä
sormisuolaa

Rouhi suklaa. Viipaloi tomaatit.

Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon rahka ja vesi. Kääntele lopuksi taikinaan suklaa ja tomaattiviipaleet.

Taputtele taikina kiekoksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ota leipä uunista ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Anna jäähtyä hetki.

2 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä aika mielenkiintoinen resepti, uskaltaisikohan sitä kokeilla. Muta eikös lapset syö kaikkea missä on suklaata!

    VastaaPoista
  2. Kyllä tosiaan kannattaa kokeilla. Oli just sopivasti erilaista leipää.

    VastaaPoista