tiistai 28. marraskuuta 2023

Grillattu kasvissalaatti

Tässä olis saanut olla tuplamäärä kastiketta. Tällaisenaankin oli kyllä todella herkullista. Kasviksista tuli grillivastusten alla nopeasti ihanan pehmeitä (minä tykkään nauttia kasvikseni pehmeinä enkä muodikkaasti al dente) ja vähän mustuneitakin.


Ainekset:
2 pikkusalaattia (200 g)
1 punainen paprika
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 iso sipuli
400 g ruusukaaleja
250 g kirsikkatomaatteja
Misokastike:
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl misotahnaa
2 rkl vaahterasiirappia
Krutongit:
100 g revittävää juustoleipää (tai muuta vaaleaa leipää)
suihkutettavaa oliiviöljyä

Halkaise pikkusalaatit. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja paloittele malto. Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko sipuli. Mausta ruusukaalit suolalla ja höyrytä niitä n. 5 minuuttia. Poista kannat ja mahdolliset huonot uloimmat lehdet. Puolita ruusukaalit.

Sekoita misokastikkeen ainekset keskenään ja kääntele kasvikset kastikkeessa. Grillaa 250-asteisen uunin grillivastusten alla n. 10 minuuttia. Sekoita välillä.

Kuutioi leipä. Suihkuta kuutiot öljyllä ja paahda 4 minuuttia 200-asteisessa air fryerissä. Ripottele kuutiot pellille muiden ainesten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti