perjantai 24. marraskuuta 2023

Englantilainen kinuski-raparperipaistos

Tämä on ehkä vähän mitäänsanomattoman näköinen, mutta uskomattoman hyvänmakuinen. Paistoksen uuniin laitettuani harmittelin, että en ollut vuorannut vuokaa leivinpaperilla kun ajattelin tämän jämähtävän tiukasti kiinni vuokaan. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan paistos irtosi vuoasta nätisti. Ja oli todellakin kinuskisen makuista ja mehevää. Pähkinät tuossa pinnalla olivat oikeastaan ihan turhat. No, ehkä ne olivat lähinnä esteettinen elementti.




Taikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl fariinisokeria
10 g leivinjauhetta
ripaus suolaa
85 g voita sulatettuna
2 dl maitoa
100 g vaniljarahkaa
½ tl vaniljaa myllystä
Vuokaan:
500 g raparperia
Pinnalle:
2 dl kiehuvaa vettä
1 ¾ dl fariinisokeria
25 g pekaanipähkinöitä

Sekoita yhteen taikinan voisula ja maito. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele lopuksi sekaan rahka ja vanilja.

Pilko raparperit ja levitä palat voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada taikina tasaisesti raparperien päälle.

Liuota pinnalle tarkoitettu fariinisokeri kiehuvaan veteen. Kaada sokeriliemi taikinan päälle. Ripottele pinnalle pekaanipähkinät. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Tarjoile esim. vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti