torstai 9. marraskuuta 2023

Sardinialainen rapupasta

Ihanaa, sopivan mausteista ja sahramista pastaa. Pekoni ja katkikset olivat kiva yhdistelmä. Siideristä ja sitruunamehusta tuli sekaan mukavan kirpakka liemi.




Ainekset:
250 g pastaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
80 g pekonia
1 rkl oliiviöljyä
360 g isoja katkarapuja
½ g sahramia
2 tomaattia
¾ dl kuivaa omenasiideriä
2 tl sitruunankuoriraastetta
3 rkl sitruunamehua
1 ruukku persiljaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Kuutioi pekoni. Kuutioi tomaatit. Silppua lehtipersilja.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli, chili ja pekoni ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää sahrami ja sekoita tasaiseksi.

Lisää tomaatit, siideri ja katkaravut. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita hyvin. Mausta sitruunankuoriraasteella, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Yhdistä kastike, pasta ja persilja. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti