torstai 30. marraskuuta 2023

Venäläiset lohipiirakat

Taikina ei tahtonut oikein kohota. Varmaankin siksi, että siinä oli voita niin paljon. Olivat kyllä tosi hyviä piirakoita, sekä kuoren että täytteen osalta. Ja ihan kivan näköisiäkin.



Taikina:
2 ½ dl maitoa
8 ½ g kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
75 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte:
1 dl pitkäjyväistä riisiä
2 dl kasvislientä
2 kananmunaa
150 g kylmäsavustettua lohta
120 g smetanaa
½ dl tilliä
1 tl sitruunapippuria
Voiteluun:
1 kananmuna

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään maitoon. Lisää suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä. Anna jäähtyä. Keitä kananmunat koviksi. Anna jäähtyä, kuori ja silppua kananmunat. Silppua kala. Silppua tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.

Jaa taikina 18 osaan. Kauli osat ohuiksi piirakkapohjiksi. Jaa täyte pohjille. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi siten, että reunoille jää tyhjää n. 1 cm. Käännä reunat osittain täytteen päälle niin, että täytettä jää vain vähän näkyviin. Anna kohota 15 minuuttia.

Voitele piirakoiden reunat kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 13 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti