torstai 18. tammikuuta 2024

Karitsa-munakoisocurry

Vaikka onkin ehkä vähän epämääräisen näköistä mössöä, niin oli todella hyvän makuista. Lihaa oli häviävän vähän muihin aineksiin nähden, ihan tarkoituksella. Mutta sainpahan sanoa herra 12-v:lle, että tämä on liharuokaa. Hyvin maistui siinäkin suunnassa.


Ainekset:
300 g karitsan ulkofileetä
suolaa
mustapippuria
2 rkl voita
800 g munakoisoa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tl chiliä öljyssä
1 rkl inkivääritahnaa
1 rkl kardemummaa
1 tl kurkumaa
2 kanelitankoa
400 g tomaattimurskaa
2 tl sokeria
2 dl ruokakermaa

Kuutioi liha. Viipaloi munakoisot. Ripottele viipaleille suolaa ja anna seistä n. 30 minuuttia. Kuivaa pinta talouspaperilla. Leikkaa viipaleet kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista liha voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat lautaselle odottamaan. Lisää pataan munakoiso, sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, kardemumma, kurkuma ja kanelitangot. Kuullota keskilämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät hiukan. Siirrä liha takaisin pataan. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Lisää lopuksi ruokakerma ja kuumenna vielä ennen tarjoilua.

2 kommenttia: