lauantai 27. tammikuuta 2024

Mascarponevaahdolla täytetty kirsikka-pistaasikakku

En ymmärrä, miksi noita täytteen kirsikoita kutsutaan hapankirsikoiksi. En ollut koskaan aikaisemmin ostanut sellaisia, ja vähän pelotti että ovatko ne kovinkin happamia. Eivät olleet ollenkaan. Cocktail-kirsikoihin verrattuna tietysti paljon vähemmän makeita. Mutta hyviä olivat nämäkin. Ja sopivat kivasti kakun täytteeksi. Kakku ehdottomasti kannatti kostuttaa, ihan kuivana se olisi ollut vähän mauton. Vasta just äsken tuli mieleeni, että kostutuksessa olisi voinut hyvin käyttää kirsikoiden lientä. Alkuperäisessä reseptissä käytettyä kirsikkalikööriä en viitsinyt tätä varten lähteä ostamaan. Ja kirsikkakautena koristeluun kannattaisi laittaa ihan tuoreita kirsikoita. Mutta näillä tekemilläni pienillä muutoksillakin kakku oli tosi hyvä.


Pohja:
150 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
¼ dl jauhettua neilikkaa
1 dl kermamaitoa
Kuorrutus ja täyte:
250 g mascarponea
50 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g kivettömiä hapankirsikoita
Kostutus:
½ dl vettä
3 rkl Gallianoa
Pinnalle:
8 cocktail-kirsikkaa
2 palaa taloussuklaata

Rouhi pohjan pistaasit. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa. Kaada taikina leivinpaperoituun leipävuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä täysin. Kumoa kakku leivinpaperille ja leikkaa se kahteen osaan.

Vatkaa täytteen mascarpone, voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Valuta hapankirsikat. Sekoita yhteen kostutusliemen ainekset.

Nosta toinen kakkulevy tarjoilualustalle. Kostuta levy likööri-vesiseoksella. Levitä puolet mascarponetäytteestä kakkupohjan päälle. Asettele vaahdon päälle hapankirsikat. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta sekin. Levitä loput täytteestä kuorrutukseksi.

Vuole koristeluun tarkoitettu suklaa kuorimaveitsellä lastuiksi kakun päälle. Koristele cocktail-kirsikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti