maanantai 8. tammikuuta 2024

Makkaraa juuresten ja piparjuurituorejuuston kera

Alkuperäiseen reseptiin ei kuulunut piparjuurituorejuustoa, vaan sen sijaan piparjuuriraastetta annosten pinnalle. En viitsinyt ostaa nahistuneen näköisiä piparjuuria yli 29 (!) euron kilohintaan, joten päädyin piparjuurella maustettuun tuorejuustoon. Tuon ylihintaisen piparjuuren ansiosta sain aikaiseksi ehkä parasta makkarakeittoa, jota olen ikinä syönyt.


Ainekset:
400 g lenkkimakkaraa
1 juuriselleri
1 lanttu
4 porkkanaa
2 perunaa
1 purjon vihreä osa
1 l kanalientä
100 g piparjuurituorejuustoa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja kuutioi juuriselleri, lanttu, porkkanat ja perunat. Kuutioi makkara.

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Keitä selleriä, lanttua ja porkkanaa 5 minuuttia. Lisää makkarat, perunat ja purjo. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja jatka keittämistä, kunnes juurekset ovat kypsyneet. Lisää tuorejuusto ja sekoittele, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti